Mazda-SUV i Detroit

SUVen Mazda skal vise frem på Detroit-utstillingen er spennende av flere grunner, blant annet passer den godt til ryktene.

Publisert
Sist oppdatert

For Mazda skal være i siget med en SUV for Europa, og den skal være hakket større enn biler som Honda CR-V og Toyota RAV4. MX-Crossport, konseptbilen som skal vises i Detroit i begynnelsen av januar neste år, er nettopp litt større enn de ovennevnte.

Mot X3

463 centimeter lang betyr at den strekker seg mot biler som BMW X5 og Mercedes-Benz M-klasse, men mer naturlig er det ifølge Mazda å måle seg med den litt kortere X3. I Nord-Amerika har Toyotas suksess med Lexus RX300 vært en vekker for mange produsenter, og for Mazda vil det være viktig å være representert i den klassen.

I det som likner på SUVenes mellomklasse er det klar overvekt av biler som ikke har noen ting i terrenget å gjøre, og konseptbilens 20-tommers felger og ditto dekk viser at ambisjonene ligger på asfalt.

Volvo, Ford, Land Rover

MX-Crossport kan være første smakebit på Ford-gruppens nye SUV-satsning. Det er meldt biler i denne klassen fra både Ford og Volvo, og Land Rover Freelander vil nok også dele plattform med disse bilene. Det betyr tverrstilte motorer og elektronisk styrt firehjulsdrift fra Haldex.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer