Mazda-SUV klart billigere

Mazda lanserer en oppdatert utgave av CX-7. Den viktigste nyheten er at en dieselmotor nå er tilgjengelig, og det senker prisen betydelig.

Mazda-SUV klart billigere
Publisert
Sist oppdatert

Mazda CX-7 er en SUV som har havnet litt utenfor de fleste kategorier her i Norge. Takket være kun et motoralternativ, som i tillegg er svært dårlig tilpasset det norske avgiftssystemet, er den alt for dyr sammenlignet med folke-SUVer som Mitsubishi Outlander og Volkswagen Tiguan. Men noen premiumbil som eksempelvis BMW X3 og Mercedes GLK er den heller ikke, selv om startprisen på hele 786.000 kroner antyder det.

Ned mot 550.000 kroner

Bensinmotoren med hele 260 hestekrefter sørger med andre ord ganske effektivt for at dette ikke blir en lettsolgt bil i Norge. Dieselmotoren som nå kommer er ikke akkurat noen norgesmotor den heller, men hjelper i alle fall betraktelig på regnestykket. Prisen er ikke klar, men Mazda-importøren antyder at den kan komme ned på rundt 550.000 kroner, avhengig av hvordan valutakursene utvikler seg fremover.

173 hester

Dieselmotoren det dreier seg om er en 2,2-liters firesylindret motor med 173 hestekrefter og et dreiemoment på 400 newtonmeter. 0-100 går på 11,3 sekunder. Forbruk og utslipp ligger på henholdsvis 0,75 liter og 199 gram CO2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer