Mazda utfordrer VW Golf

Den nye kompaktbilen skal vises i Bologna.

Publisert
Sist oppdatert

Vi viste nylig bildene av nye Mazda 3 som sedan. Det er i det formatet den for tiden vises på bilutstillingen i Los Angeles. Amerikanerne liker nemlig ikke kombikupéer i motsetning til oss europeere.

Derfor er det i anledning bilutstillingen i Bologna i Italia, som går av stabelen fra 3. desember, at Mazda viser det som blir merkets konkurrent i Golf-klassen eller kompakt-segmentet.

Miljøhensyn

Den første pressemeldingen gir en relativt begrenset mengde informasjon, men insisterer på at hensynet til miljøet har vært en svært viktig faktor under utviklingen av den nye bilen. Til dette bidrar ifølge Mazda en kombinasjon av effektive drivlinjer, vektbesparende materialer og teknologi, samt god aerodynamikk. Dessuten hevder Mazda at de i forbindelse med siste generasjon bensinmotorer har utviklet verdens første katalysator konstruert ved hjelp av nanoteknologi. Dette reduserer behovet for edelmetallene platina og palladium.

Kraftig diesel

Nye Mazda 3 vil komme med et utvalg motorer, en 1.6 og en 2.0 bensin, en 1.6 turbodiesel og to varianter av den 2,2-liters turbodieselmotoren som nylig ble introdusert på Mazda 6. Den ene på 185 hestekrefter og den andre på 150. Begge skal ha lavt forbruk og overholde kravene til Euro V forskriftene. Drivstofføkonomi og CO2-utslipp er også ifølge Mazda klart forbedret sammenlignet med dagens 2.0-liters versjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer