Mazdas Golf-utfordrer i detalj

Mazda slipper nå flere bilder og mer informasjon om sin nye kompaktklassebil Mazda 3.

Mazdas Golf-utfordrer i detalj
Publisert
Sist oppdatert

De første bildene kom allerede i fjor høst, men informasjonen var man litt mer sparsommelig med. Den gangen lovet vi å komme tilbake med mer når det ble gjort tilgjengelig av Mazda. Det har nå skjedd, og her er vi.

Stor

Designen er ganske spenstig og det er tydelig at Mazda ikke ønsker å posisjonere seg blant de mest konservative bilene i denne klassen. Mazda 3 er allerede i utgående versjon en ganske stor bil for klassen. Nå vokser den enda litt til og lander på en totallengde på 446 centimeter, som femdørs kombi. En Volkswagen Golf er til sammenligning 420 centimeter lang. Det burde sørge for gode innvendige plassforhold i forhold til konkurrentene.

Til tross for økt størrelse, hevder Mazda at man har redusert egenvekten med opptil 15 kilo, avhengig av modellvariant.

Forbedret interiør

Mazda lover også forbedret kvalitetsfølelse og støydemping. På disse områdene har nivået i klassen blitt hevet ganske merkbart de siste årene og det blir spennende å se hvorvidt Mazda henger med. På bildene ser det i alle fall lovende ut og interiørdesignen er særegen med dype instrumentklokker og en buet midtkonsoll som strekker seg opp i et midtstilt digitalt display.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.