MB SLR: Pilformet vinge

En ny sportsbil er under utforming hos Mercedes-Benz. Den er en blanding av klassiske linjer fra 1950-tallets SL -og SLR, og nytenkning fra racerbilen "Silver Arrow".

Publisert

Bilen skal presenteres under motormessen i Detroit i januar 1999. Det handler i første omgang om et designstudie, men den peker ut veien mot en ny super-sportsbil fra Mercedes-Benz.

Vinge

Det mest iøynefallende på den nye SLR er dørene. -For hvem har sagt at dører må åpnes utover og være hengslet i fremkant?? Den nye SLR følger opp det som Mercedes forsøkte seg på i 1954, med 300 SL(klikk her for bilde). Den hadde dører som ble slått oppover -som vingeslagene til en fugl. Dørene på designstudien vil også stige mot himmelen når man skal stige ut og inn, men oppover i en rett vinkel fra sidene, lik dørene i Lamborghini Countach (klikk her for bilde).

Pilformet lettvekter

Designstudiet er behørig preget av Formula 1-bilen "Silver Arrow". Under de kyndige hendene til racerbilfører Mika Häkkinen ble sølvpilen belønnet med verdensmestertittel i høst, og da skjøt formingen av denne studien virkelig fart. Karosseriet er laget av lettvektere som kullfiber og aluminium, i samarbeid med Formel-1 partner McLaren. Den spisse, pilformede fronten og de allerede omtalte noe originale dørene er klare tegn til nytenkning, og nostalgien fra 50-tallet befester seg blant annet gjennom et laaangt panser. Kupeen skal være preget av racerbilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.