MB SLR: Pilformet vinge

En ny sportsbil er under utforming hos Mercedes-Benz. Den er en blanding av klassiske linjer fra 1950-tallets SL -og SLR, og nytenkning fra racerbilen "Silver Arrow".

Publisert

Bilen skal presenteres under motormessen i Detroit i januar 1999. Det handler i første omgang om et designstudie, men den peker ut veien mot en ny super-sportsbil fra Mercedes-Benz.

Vinge

Det mest iøynefallende på den nye SLR er dørene. -For hvem har sagt at dører må åpnes utover og være hengslet i fremkant?? Den nye SLR følger opp det som Mercedes forsøkte seg på i 1954, med 300 SL(klikk her for bilde). Den hadde dører som ble slått oppover -som vingeslagene til en fugl. Dørene på designstudien vil også stige mot himmelen når man skal stige ut og inn, men oppover i en rett vinkel fra sidene, lik dørene i Lamborghini Countach (klikk her for bilde).

Pilformet lettvekter

Designstudiet er behørig preget av Formula 1-bilen "Silver Arrow". Under de kyndige hendene til racerbilfører Mika Häkkinen ble sølvpilen belønnet med verdensmestertittel i høst, og da skjøt formingen av denne studien virkelig fart. Karosseriet er laget av lettvektere som kullfiber og aluminium, i samarbeid med Formel-1 partner McLaren. Den spisse, pilformede fronten og de allerede omtalte noe originale dørene er klare tegn til nytenkning, og nostalgien fra 50-tallet befester seg blant annet gjennom et laaangt panser. Kupeen skal være preget av racerbilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer