MC: Bimota - lidenskap og eksklusivitet.

Det er ikke alle motorsykkelfabrikker som jager etter markedsandeler og penger. Noen produserer rett og slett sykler fordi de har enorm lidenskap for faget. Bimota er en av disse. Eiere og ansatte tilber sitt arbeid og har små krav til avkastning og salgsvolum.

Publisert

Bimota fabrikken ble etablert i 1966, og det hele startet mer eller mindre som en tilfeldighet. Fabrikken skulle i utgangspunktet produsere ventilasjon og varmesystemer. Det var den gryende interessen for motorsykkel som gjorde at forretningsideen ble dreiet 100% mot motorsykler.

De tre gründerne, Valerio Bianchi, Giuseppe Morri og Massimo Tamburini, brukte de to første bokstavene i etternavnene sine for å danne navnet Bimota.

Utvikling og eksklusivitet

I løpet av sin levetid på 27 år har Bimota produsert 12.000 motorsykler. Dette gjør at fabrikken i verdenssammenheng operer med en svært begrenset produksjon. Honda produserer et tilsvarende volum på 2-3 dager. Bimota har andre mål med sin produksjon. De sikter etter en målsetning om å levere den mest spennende designen, de mest avanserte tekniske løsningene sammen med de beste delene fra produsenter i Italia og Japan.

Utviklingen har gått sakte men sikkert fremover for Bimota. Et lite verksted med 2 ansatte har blitt til en fabrikk på 5000 kvadratmeter med 40 ansatte. Veien til dette nivået har stort sett vært preget av skarpe svinger og tunge motbakker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer