MC-moro for barn

Fra du er fem år kan du med reglene på din side si til mor og far at du trenger motorsykkel.

Publisert
Sist oppdatert

Inntrykket fra MC-messen på Lillestrøm er at barna likte opplegget for testkjøring nesten like godt som foreldrene, og på messen var det massevis av spennende sykler til smårollingene. Alle de store fabrikkene har to- og firehjulinger i størrelsen 50- til 80-kubikk.

Minicrossens dag

Initiativtaker og endurofører Gjermund Frostad arrangerer for tredje gang Minicrossens dag med deltakere fra hele Norge. I år er arrangementet flyttet fra Lyngåsbanen utenfor Drammen til Holmenkollen. 26. juni vil inntil femhundre smårollinger kunne utfolde seg. Mange vil stille med eget utstyr, men det vil også bli mulig å prøve seg for de som ikke disponerer utstyr selv.

Sterkt voksende

Minicross blir mer og mer populært, for eksempel opplevde NMK Drammen en flerdobling av interessen for minicross i fjor. Også motorsykkelimportøren melder om en sterkt økende salg av sykler og utstyr til minicross. Særlig er det de nye firehjulsmotorsyklene som øker i popularitet.

Det er viktig at de aller minste får utfolde seg i sikre omgivelser. Ifølge generalsekretær i Norsk Motorsportforbund, Roy N. Wetterstad, er det en utbredt misforståelse at de minste kan kjøre fritt på privat grunn. Det er kun i regi av motorklubbene og med godkjente instruktører at det er tillatt å trene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer