MC-moro for barn

Fra du er fem år kan du med reglene på din side si til mor og far at du trenger motorsykkel.

Publisert
Sist oppdatert
MC-moro for barn

MC-moro for barn

  1. Tohjulinger
  2. Firehjulinger
FMX-heltene Ailo Gaup og Øystein Kjørstad holder oppvisning på messen.
FMX-heltene Ailo Gaup og Øystein Kjørstad holder oppvisning på messen. Vis mer


Inntrykket fra MC-messen på Lillestrøm er at barna likte opplegget for testkjøring nesten like godt som foreldrene, og på messen var det massevis av spennende sykler til smårollingene. Alle de store fabrikkene har to- og firehjulinger i størrelsen 50- til 80-kubikk.

Minicrossens dag

Initiativtaker og endurofører Gjermund Frostad arrangerer for tredje gang Minicrossens dag med deltakere fra hele Norge. I år er arrangementet flyttet fra Lyngåsbanen utenfor Drammen til Holmenkollen. 26. juni vil inntil femhundre smårollinger kunne utfolde seg. Mange vil stille med eget utstyr, men det vil også bli mulig å prøve seg for de som ikke disponerer utstyr selv.

Sterkt voksende

Minicross blir mer og mer populært, for eksempel opplevde NMK Drammen en flerdobling av interessen for minicross i fjor. Også motorsykkelimportøren melder om en sterkt økende salg av sykler og utstyr til minicross. Særlig er det de nye firehjulsmotorsyklene som øker i popularitet.

Det er viktig at de aller minste får utfolde seg i sikre omgivelser. Ifølge generalsekretær i Norsk Motorsportforbund, Roy N. Wetterstad, er det en utbredt misforståelse at de minste kan kjøre fritt på privat grunn. Det er kun i regi av motorklubbene og med godkjente instruktører at det er tillatt å trene.

Stort utvalg

MC-moro for barn


Fra rundt 10.000 kroner kan man få en ny minicrosser. De stadig mer populære firehjulingene er litt dyrere. Nødvendig sikkerhetsutstyr vil koste rundt 5.000 kroner, og så må man regne noen hundrelapper til lisenser. De aller minste 50-kubikkerne vokser en fort fra, og det er antakelig mange fine brukte sykler å få kjøpt.

Bilder av firehjulingene finner du her, og bildene av tohjulingene finner du her.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer