MC-nyhetene 2001: 996R - Nytt råskinn fra Ducati

Inntil nylig hadde den var den italienske MC-produsenten Ducati nærmest alene på markedet for supersportslige V-twinner. Men i løpet av de siste to årene har både Suzuki, Honda og ikke minst, Aprilia, lansert knallharde konkurrenter. Derfor var det på tide å slå tilbake.

Publisert

Ducatis svar på den økte konkurransen heter kort og godt 996R. Sykkelen er en videreforedling av 996-serien, og overtar for dagens flaggskip, 996 SPS.

Og Ducati var praktisk talt nødt til å gjøre noe. For mens 996 SPS-motoren ikke klarte å levere mer enn 123 hestekrefter, evnet de mye rimeligere konkurrentene å hente ut mer krutt fra sine motorer. For Aprilia RSV Mille kan skilte med 128 hk, og fra Japan kommer Suzuki TL 1000 R og Honda VTR 1000 SP1 med henholdsvis 135 og 136 hestekrefter.

Omfattende modifisering

Ducatis løsning på problemet var en full gjennomgang av fabrikkens L-formede V-twin på 996 ccm. Slaglengden ble redusert fra 66 til 63,5 millimeter, mens boringen til gjengjeld økte fra 98 til 100 millimeter. Dermed har motoren fått et slagvolum på 998 ccm. Hvis man skal være pirkete kan man derfor si at navnet 996R faktisk er litt misvisende.

I tillegg er ventilvinklene blitt brattere og innsprøytningsmanifolden rettere. Innsugene ble forstørret fra 38 til 40 millimeter. Resultatet er 135 hestekrefter ved 10.200 o/min. Og dreiemomentet er det heller ikke noe i veien med. For ved 8.000 o/min utvikler motoren respektable 105 Nm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer