MC-nyhetene 2001: Flere dinosaurer

Den meget omtalte Raptoren, som vi enda ikke har sett noe til her hjemme, har fått flere søsken og kompletteres nå med både en 650-kubikk og en ekstra påkostet 1000-kubikker.

Publisert

I år skulle vi egentlig få stifte bekjentskap med Raptor og V-Raptor 1000. På grunn av lavt produksjonsnivå har dessverre ingen Raptorer funnet veien til Norge, men det hindrer ikke Cagiva i å lage nye varianter.

Xtra-Raptor

Xtra-Raptor er ny av året og er en videreutvikling av V-Raptor 1000. Det du først legger merke til, er at store deler av kåpe og deksler er laget i karbonfiber. Utseende blir eksklusivt og den skiller seg sterkt fra de andre Raptorene, som om det skulle være nødvendig. Gaffelen og demperen bak er fullt justerbar. Den nye demperen bak har også gjort det mulig og heve bakenden 50 millimeter, slik at akselavstanden har blitt 10 millimeter kortere enn på en vanlig Raptor. Styringen har blitt kvikkere, men en styredemper hjelper til med å holde styret i ro.

Suzuki-hester

Xtra-Raptor er motorisert av Suzuki, og det er en TL 1000-motor som gjør jobben. Motoren yter 105 hester ved 8.500 omdreininger 90 newtonmeter ved 7.000 omdreininger. Dette er en 90 grader V-twin med to overliggende kamaksler og fire ventiler per sylinder. Sylindervolumet er på 996 kubikkcentimeter og bensintilførselen skjer via elektronisk innsprøytning. Totalvekten er 197 kilo og tanken rommer 18 liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer