MC-nyhetene 2001: Kawasaki ZRX har stiftet familie

Kawasaki ZRX 1100 går nå i graven, men tilhengere av muskelsykler trenger ikke fortvile. For stafettpinnen overtas av ZRX 1200.

Publisert

Gjennom å øke ZRX-motorens boring og slaglengde, har Kawasaki økt slagvolumet fra 1.052 til 1.164 ccm. Den nye sylinderblokken er i aluminium, noe som gjør motoren én kilo lettere enn den mindre forgjengeren. Motoren mates fortsatt ved hjelp av forgassere og har er utrustet med fire ventiler per sylinder og to overliggende kamaksler.

Hemmelighetskremmeri

Av en eller annen merkelig grunn har ikke Kawasaki oppgitt hvor mange hestekrefter den nye motoren yter. Men med utgangspunkt i at forgjengeren utviklet 106 hk fra 1.052 ccm, er det ikke utenkelig at den nye motoren yter nærmere 120 hk. Kawasaki hevder i hvert fall at den nye kraftkilden har et betraktelig kraftigere mellomregister enn forgjengeren.

Tre varianter

Minst like interessant er det at ZRX 1200 nå kommer i tre utgaver. ZRX 1100 var kun tilgjengelig med lyktkåpe, populært kalt bikini. Den nye ZRX 1200 kommer også som bikini-variant og får navnet ZRX 1200 R. I tillegg kommer en helt naken utgave. Denne kalles kort og godt ZRX 1200.

Touring-modell

Den tredje varianten har fått navnet ZRX 1200 S. Denne er utstyrt med halvkåpe, en relativt stor vindskjerm og mer aerodynamiske speil. Den skal derfor ifølge Kawasaki også egne seg for touring. S-modellen kommer i likhet med R-modellen i en rekke farver. Den nakne utgaven kommer imidlertid kun i grå, eller Champagne Gold, som Kawasaki kaller farven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer