MC-nyhetene 2001: Lang og lav enke fra Honda

Honda VTX 1800 sikret Honda oppmerksomhet blant custom-entusiaster på årets MC-messe i München. VTX 1800 er nemlig utrustet med tidenes største serieproduserte V-twin-motor.

Publisert

17693">VTX 1800-motoren er ikke bare stor. I tillegg yter den 159 Nm ved 3.000 o/min, noe som var medvirkende til at den fikk så stor oppmerksomhet.Dette resulterte i at en annen custom-nyhet fra Honda, VT750DC Black Widow, havnet i skyggen. Men sett fra et økonomisk synspunkt, er den sorte enken minst like interessant som sin voldsomme storebror. For mens VTX 1800 sannsynligvis vil runde 200.000-kroners-grensen, slipper du unna med snaue 115.000 kroner hvis du velger Black Widow.

Masse krom

Hva får du så for pengene? Jo, Black Widow er en fullvoksen custom-sykkel med all den krommen som skal til for å gi deg den riktige følelsen. Akselavstanden er 164 centimeter og tørrvekten 221 kilo. Du får med andre ord mye sykkel for pengene.

Men selv om sykkelen er stor og tung, trenger du ikke å være stor for å trives i salen. Sittehøyden er nemlig kun 67,5 centimeter, noe som gjør enken godt egnet også for jenter. Sittehøyden er faktisk så lav at du må besøke nærmeste Harley-Davidson-forhandler hvis du har ønske om å sitte enda nærmere bakken.

Kjededrift

Sykkelen er selvsagt satt opp med to forkrommede bakdempere og trommelbrems i senter av bakhjulet. Det som er litt mer uvant, er at Honda har valgt å satse på kjededrift. Dette er uvanlig i custom-verdenen, hvor kardang- og remdrift dominerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer