MC-nyhetene 2001: Ny herjesykkel fra Yamaha

Yamaha har fusjonert en naken muskelsykkel med en R1. Resultatet ble FZS 1000 Fazer og opplevelsen bør ikke stå tilbake for noe som helst. Slitasjen på forhjulet blir nok minimal på denne sykkelen…

Publisert

De fleste sykler som ikke er supersportsykler har lenge hatt et effektproblem. I år har vi kjørt Honda X-11, som med sine 140 hester, klarte å gi oss en virkelig heisatur. Nå kommer Yamaha etter med en tilsvarende sykkel med R1 motor og 143 hester. Fazer har i tillegg en liten kåpe som gjør den et hakk bedre til touring enn Hondaen.

R1 motor

Det var altså R1 som måtte dele sin innerste helligdom med Fazer for at den skulle bli tilstrekkelig sprek. Motoren har fire sylindere, 5 ventiler per sylinder og er på 998 kubikk. Effekten er 143 hester ved 10.000 o/min. Dreiemomentet er 106 Nm ved 7.500 o/min. Yamaha har ofret noen hester på topp for å få et bedre mellomregister. Vekten på FZS 1000 blir på 208 kilo og blir nok ingen vesentlig brems på farten selv om den veier over 30 kilo mer enn R1.

For ytterligere å øke kraften i mellomregisteret har det nye 4-1 eksosanlegget blitt utstyrt med Yamahas EXUP-ventil. Denne sitter rett før lyddemperen og styres av en servomotor. Ventilen skal hele tiden sørge for at gjennomstrømningen i eksosanlegget er optimal. Ventilen styres av deg med gasshandtaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer