MC-nyhetene 2001: Oppgradert Aprilia RSV Mille

I løpet av de to årene som har gått siden RSV Mille ble lansert, har over 11.000 sykler forlatt Aprilia-fabrikken. Nå kommer andre generasjon av den potente italieneren.

Publisert

Utviklingsavdelingen hos Aprilia sto nok overfor et vrient dilemma da de skulle bestemme seg for om RSV Mille skulle oppgraderes eller ikke. På den ene siden har sykkelen solgt svært godt, noe som tyder på at folk var fornøyd med sykkelen slik den var. Forandringer kunne derfor i verste fall føre til at sykkelen mistet popularitet. På den annen side går utviklingen i MC-bransjen svært raskt. Nye modeller lanseres på løpende bånd og det går ikke mange år fra en sykkel er lansert, til mange oppfatter den som gammeldags.

200 endringer

Aprilia har derfor valgt et kompromiss - mange, men små, endringer.En av de mest synlige er tanken, som har blitt kortere, lavere og lettere. Ulempen er at den tanken nå kun rommer 18 liter, to liter mindre enn den gamle. Kjennere vil også legge merke til at kåpeplasten under salen er blitt erstattet av gitter. Også selve salen er ny, i likhet med både frontlykt, vindskjerm, kåpe og blinklys. Endringene er langt fra dramatiske, men sykkelen har fått et noe mer aggressivt utseende.

187 kilo

I likhet med de alle fleste moderne sportssykler, har også RSV Mille blitt tvunget gjennom en slankekur. I tillegg til den nye tanken, har også et nytt batteri og de nye lyktene bidratt til å slanke sykkelen med to kilo. Tørrvekten er dermed nede i 187 kilo. Vi synes imidlertid det er synd at Aprilia har ofret styredemperen på veien mot en lettere sykkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer