MC-nyhetene 2001: Splitter ny Gold Wing

Det er snart 25 år siden Honda lanserte sin Gold Wing, som har blitt en av verdens mest omtalte motorsykler. Nå kommer en helt ny utgave av droget.

Publisert

De siste årene har motorsykkel-motorene blitt stadig større og sykler med 1.200- og 1.300-motorer vekker ikke lenger oppsikt. Produsentene må derfor slå skikkelig på stortromma for å få folk til å heve øyenbrynene.

Et av forsøkene er 13544"> Kawasaki VN 1500 Drifter. Drifter er utstyrt med en V-twin på hele 1.470 kubikkcentimeter. Men selv Drifter blir en smågutt sammenlignet med Yamaha XV 1600 Wild Star, som ble lansert i fjor. Wild Star-motoren, som også er en V-twin, har nemlig et slagvolum på hele 1.599 kubikkcentimeter.

Honda på kubikk-toppen

Nå ser det imidlertid ut til at Honda har bestemt seg for å markere seg som den uovertrufne kubikk-kongen en gang for alle. For den japanske motorsykkelprodusenten lanserer i disse dager rekorder på løpende bånd. Forrige fredag omtalte vi 17693"> Honda VTX 1800, et beist med en V-twin-motor på hele 1.795 ccm. Og nå kommer altså en helt ny Gold Wing-motor, på fantastiske 1.832 kubikkcentimeter.

Elektronisk innsprøytning

Den nye Gold Wing-motoren er altså over 300 ccm større enn forgjengeren, som "bare" hadde et slagvolum på 1.520 ccm. Motorkonstruksjonen er imidlertid uforandret, for under kåpen finner du en sekssylindret væskekjølt bokser, med to ventiler per sylinder. Men i motsetning til dagens europeiske utgave, som er utstyrt med forgasser, får den nye motoren elektronisk innsprøytning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer