MC-nyhetene 2001: Suzuki vil erobre 1000-kubikklassen

I fjor kom Suzuki med en hemningsløs 750. 144 hester fordelt på 166 kilo var mildt sagt sprelsk. Nå blir det enda verre. Ny supersykkel er på vei til neste sesong - GSX-R 1000.

Publisert

Suzuki har sett seg lei på at Yamaha R1, Kawasaki ZX-9R og Honda CBR 900 RR har regjert alene i 1000-kubikklassen. De kaster seg nå inn i kampen med sin nye modell GSX-R 1000. For at ikke inntredenen i klassen skal bli for puslete, har Suzuki sørget for at deres modell ligger godt an på papiret. Motoren yter nemlig 160 hester og tørrvekten ligger på 170 kilo. Dette er høres svært lovende ut og vi tror debuten i segmentet kan bli svært vellykket.

Kraftig motor

Den nye motoren i GSX-R 1000 er en skikkelig "plugg". Dette er en kompakt og lett rekkefirer med vannkjøling som rommer hele 988 kubikkcentimeter. Effekten er 160 hester ved 10.750 o/min og vi tipper det maksimale dreiemomentet blir liggende temmelig høyt i registeret. Motoren har doble overliggende kamaksler, fire ventiler per sylinder og elektronisk bensininnsprøytning. Girkassen er sekstrinns og tanken rommer 18 liter. Suzuki reklamerer politisk korrekt med at toppfarten nok ligger over 200. Med 160 hester i denne sykkelen bør nok farten nærme seg 285.

Tekniske innretninger

GSX-R 1000 er utstyrt med Suzukis SRAD-system (Suzuki-Ram-Air-Direct). Dette gjør at motoren blir forsynt med mer luft jo fortere du kjører. Dette systemet finnes også i Suzukis GSX-R 600, 750 og 1300.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer