MC-nyhetene 2001: Tre nye lekkerbiskener fra MV Agusta

MV Agusta utvider det vellykkede F4 programmet med tre nye modeller hvorav en er en naken muskelsykkel. SPR og Senna får i tillegg oppfrisket motor.

Publisert

MV Agusta tilbyr motorsykler for de som vil ha noe mer enn "ordinære" sykler. Til neste års sesong kommer det tre nye modeller hvor to blant annet har kraftig oppgradert motor. Den siste nyheten er en naken utgave med et veldig aggressivt design.

F4 SPR

F4 SPR har alle de klassiske linjene som F4 S, men er tilsiktet et mer krevende publikum som vil ha en mer sportslig motorsykkel. SPR er mer tilpasset banekjøring og skal i større grad være bedre under ekstreme forhold.

Sykkelen har fått en rekke nye tekniske løsninger for å få vekten ned og effekten opp. Blant annet har den fått nytt luftinntak og nye forbrenningskamre. Nye ventiler med oljekjøling gjør det mulig å strekke turtelleren helt 13.900 o/min. Veivakselen har blitt betraktelig lettere og ny tettsteget girkasse er på plass. Som litt heftig ekstrautstyr kan SPR bestilles med tre typer utveksling på sjettegiret. Det finnes også et eksosanlegg av mer "åpen" type som er utviklet for bruk på bane.

Sterkere motor

F 4 SPR har fått kraftigere motor enn F4 S. F4 S yter 126 hestekrefter og dette har blitt betydelig forbedret på SPR. Effekten er nå oppe i 140 hester og med en tørrvekt på 187 kilo er MV Agusta virkelig på vei inn det gode selskap i 750-klassen. Til sammenligning har Suzuki GSX-R 750 144 hester fordelt på 166 kilo og dette er i høyeste grad en spennende duell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer