MC-nyhetene 2001: Triumph Tiger blir råsterk

Dagens utgave av Triumph Tiger har 87 hestekrefter, og er dermed blant verdens kraftigste sykler i offroad-segmentet. Nå har Triumph plassert Daytona-motoren i Tiger-rammen, og med det er Tiger blitt verdens sterkeste "offroader".

Publisert

Årsaken til at vi skriver "offroader" i gåseøyne, er at Triumph Tiger i praksis ikke egner seg for turer i offroad-løypen. Til det er sykkelen altfor tung, noe vi fant ut da vi testet Tiger. Artikkelen finner du 12725">her.

Men når det er sagt, hadde vi på ingen måte noen følelse av at sykkelen var undermotorisert. Likevel har Triumph valgt å oppgradere Tiger med den flotte tresylindrede motoren som sitter i Triumph Daytona T 955 i.

105 hestekrefter

Motoren er trimmet litt ned i forhold til den som sitter i Daytona, men yter likevel 105 hestekrefter. Og 105 hestekrefter er fantastisk mye for en sykkel av denne typen. Til sammenligning kan ikke muskelbuntene BMW R 1150 GS, Honda XL 1000 V Varadero og Cagiva Navigator 1000/T skilte med mer enn 85, 95 og 100 hestekrefter.

Råsterk

De 105 hestekreftene er på plass ved 9.200 o/min, mens maksimalt dreiemoment, 97 Nm, oppstår allerede ved 6.200 o/min. Dermed bør man holde tungen rett i munnen på våt asfalt. For å takle de økte kreftene har Tiger også fått en ny girkasse.

Ny farve

Dagens Tiger kommer i svart og gul. Triumph er av en eller annen grunn ikke fornøyd med sistnevnte, og kutter ut gulfarven på 2001-modellen. I stedet kommer den nye farven "Roulette Green", som du etter vårt syn nok vil egne seg best for ekshibisjonister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer