MC-TEST: Ducati Monster 900 Cromo-- høylydt sjarme

Blasert av en ukes kjærlighetsforhold til Hayabusa og ZX-12R, verdens to raskeste serieproduserte motorsykler tidligere i sommer, er jeg ikke like lett å imponere. Skal en MC være spennende i kjølvannet av de to fartsmonstrene må den være spesiell. Svært spesiell. Det var Ducati 900 Monster Cromo.

I følge den italienske produsenten skal Monsterserien kombinere det beste fra en sportssykkel, så vel som fra en cruiser. Denne markedsføringen er like ambisiøs som den er løgnaktig -- Ducati Monster er en motorsykkel som representerer sjarm og kjøreglede fremfor snusfornuftige kjøreegenskaper á la japanerne. Les mer om kjøreegenskapene til Monster på denne 12803">lenken. Hvorfor banker da så mange MC-hjerter lidenskapelig hver gang ordet Ducati blir nevnt?

Un italiano bello…

…eller en vakker italiener som det heter på norsk. For Ducati 900 Monster spiller sannelig på sitt tiltalende ytre: Med helkrommet tank, en rammekonstruksjon som mangler sammenligning og ikke minst en buldrende L-twin med 900 kubikk. Sykkelen leveres i dag med fem forskjellige ansikter. Foruten vår forkrommede utgave får du Moster 900 i rødt, gult, svart og matt svart. Undertegnede er selv svakest for en rød finish, men fargevalg er og forblir en smakssak.

Finesser til begjær og irritasjon

Monster skiller seg ikke ut bare i kraft av sitt utseende, den har også detaljer du ikke finner på andre sykler. Mest oppsiktsvekkende er den oppvippbare tanken: Ved å løsne lukkemekanismen ved forstillingen kan du rett og slett vippe opp den 18-liters store bensintanken, som skjuler batteriet og deler av det elektriske anlegget. Denne løsningen gjør dessuten motoren lettere tilgjengelig for vask og vedlikehold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer