MC-TEST: Honda CBR 600 F - En allsidig racer

Konkurransen i klassen for sportslige 600-kubikkere er knallhard og jevn. Alle de store japanske MC-produsentene er med, og i år meldte også britiske Triumph seg på i striden. Likevel er det én sykkel som skiller seg fra de andre - Honda CBR 600 F.

Publisert

Siden CBR 600 F ble lansert i 1987 har nemlig Honda solgt utrolige 250.000 eksemplarer. Hvorfor har CBR 600 F blitt så populær? Det kan sikkert gis mange ulike forklaringer, men vi tror ett av svarene er sykkelens allsidighet. For selv om Hondaen er både sprek og lett, og på papiret minner mye om sine konkurrenter, er den mer kompromissvillig.

Hel sal og midtstøtte

For eksempel er sykkelen den eneste i klassen som er utstyrt med midtstøtte, noe som gjør hjulskift og vedlikehold av kjede og drev enklere. Den har også hel sal, i motsetning til sine japanske konkurrenter. Dette gjør kjøring med passasjer til en mer behagelig opplevelse for begge parter. Sittestillingen er mer oppreist enn på andre 600R-sykler, noe som gjør langturer mindre anstrengende.

Vanskelig å plassere

I det hele tatt, CBR er mindre sportslig og mer allsidig enn sine konkurrenter. Samtidig har den en motor som ikke legger hindringer i veien for aktiv kjøring når eieren skulle ønske det. Honda CBR er etter vårt syn for sivilisert til å kunne kalles en R-sykkel, noe Honda selv signaliserer ved å kalle sykkelen 600 F, og ikke 600R. Den er heller ikke rå nok til å fortjene betegnelsen supersportsykkel. På den annen side er den for sprek til å tvinges inn i sportstourer-segmentet. Vi velger derfor å innføre en ny kategori når vi skal beskrive sykkelen; vi mener nemlig at Honda CBR 600 F best karakteriseres som en supersport-tourer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer