MC-TEST: Hva går fortest på to hjul?

Vi har samlet de to raskeste standardsyklene som finnes. Kawasaki ZX-12R og Suzuki GSX 1300 R Hayabusa. Klarer Hayabusa fortsatt og beholde tronen - eller vil den mye omtalte ZX-12R ta over som hersker på to hjul?

Publisert

Vi har hatt de to raskeste motorsyklene i verden på test. Begge syklene er svært gode, men har noen vesentlige forskjeller som er verdt og merke seg. Syklene som møtes til duell har det til felles at de er spesielt godt egnet til å kjøre fort rett frem. Bortsett fra det er det ikke mange likheter, merkelig nok.

Kawasaki ZX-12R

Denne sykkelen er ny av året og det er selvfølgelig svært spennende. Friskt design med mange detaljer, som vinger og spoilere, sladrer om at toppfarten skal ligge i det øvre segmentet. På grunn av sine litt tunge og trege kjøreegenskaper er den best egnet til å kjøre fort rett frem. Komforten er derimot på topp og motoren er et kapittel for seg.

11920">Les test av Kawasaki ZX-12R på denne lenken

Suzuki GSX 1300 R Hayabusa

Hayabusa kom i fjor og tok knekken på Honda CBR 1100 XX. Designet er det mest dristige MC-industrien har skapt på mange år. Enten liker du det eller så liker du det ikke. I forhold til ZX-12R er Hayabusa mer sportslig anlagt og dette går på bekostning av komforten. Kåpeglasset er lavt, du sitter mer i sykkelen, fothvilerne sitter høyere og det er generelt trangere. Svingegenskapene er gode og det er moro å kaste seg gjennom svingete veier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer