MC-TEST: Triumph Tiger

Stor, barsk, sterk og høy. Triumph Tiger er en sykkel for de store gutta, bokstavelig talt.

Publisert

For med en setehøyde på hele 84 centimeter, kan både kortvokste gutter og svært mange jenter si farvel til Triumph Tiger. Du bør nemlig være minst 175 centimeter høy hvis du skal ha mulighet til å rekke ned i asfalten med et Tiger-sete mellom bena. Og det er synd. For Triumph Tiger er en lettkjørt og komfortabel tursykkel som kunne gledet mange flere enn dem som tilfeldigvis er høye av vekst.

Sterk motor

En av Tigerens sterkeste sider er den tresylindrede motoren. Triumph har hentet ut 87 hestekrefter av de 885 kubikkcentimetrene, og resultatet er en rask sykkel, som drar ekstra godt fra 5.000 o/min til rødmerkingen ved 8.500. Men minst like viktig er det at Triumph har hentet ut nesten like mange newtonmeter som hestekrefter, 85 i tallet. Det maksimale dreiemoment er ikke på plass før ved 6.400 omdreininger, men motoren har likevel et godt bunndrag, og trekker brukbart helt fra tomgang. Dermed slipper du å slite ut venstrefoten med hyppige giringer.

Komfortabel

Triumph Tiger er en meget komfortabel sykkel. Den lange og behagelige salen strekker seg godt opp på tanken og styret er plassert slik at du får en oppreist sittestilling. Dette gir deg god oversikt over trafikken, samtidig som du blir lettere å se for andre trafikanter. Bensintanken er godt tilpasset knærne, og plasseringen av fothvilerne føles fornuftig. Vindskjermen er ikke i veien for det lettleste instrumentpanelet, der du finner både speedometer, turteller, temperaturmåler, klokke og, ikke minst, bensinmåler. Bra. I tillegg har du et godt utvalg av varsellamper. Knapper og brytere er lettbetjente og logisk plassert. Speilene er godkjent, men kunne gjerne vært plassert enda lenger ut til sidene. Pluss for nødblink-bryter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer