MC-TEST: Yamaha YZF R6 - Slank og lynrask

Konkurransen i 600-klassen er knallhard og jevn, men med YZF R6 har Yamaha klart å levere en sykkel som har "det lille ekstra."

Publisert

For det første har Yamaha klart å hente ut flere hestekrefter enn Honda, Kawasaki, Suzuki og Triumph. Ved hjelp av blant annet fire ventiler per sylinder, 37 mm Keihin forgassere og trykksatt luftfilterboks har nemlig Yamaha klart å presse ut hele 120 hk av den 600 kubikkcentimeter store rekkefireren, 10 hk mer enn konkurrentene. R6-motoren har med andre ord en litereffekt på imponerende 200 hk.

Lettvekter

R6 er også den letteste av supersportsyklene i 600-klassen. Slanking, slanking og atter slanking har resultert i en tørrvekt på kun 169 kilo. Selv om lav vekt har topp prioritet hos alle 600-produsentene, er det foreløpig ingen andre som har klart presse seg under 170 kilo. I tillegg har R6 den korteste akselavstanden i 600-klassen, 138 centimeter. Den korte akselavstanden er sammen med den lave vekten med på å gjøre R6 svært letthåndterlig.

Sportslig utseende

Heller ikke på design-fronten har Yamaha ligget på latsiden. YZF R6 har en aggressiv og vakker front, med to lykter og hele fire lyspærer. Tanken er bred og elegant, i likhet med bakparten. Gullfarge og annet glitter er fraværende, i stedet preges sykkelen av aluminium og svart lakk. Men hvordan er sykkelen å kjøre? Les mer i artikkelen 13881">"Motor og kjøreegenskaper".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer