MC: Vinteropplag

Gradestokken kryper mot det blå og vinteren er i ferd med å feste jerngrepet nok en gang. Vinteropplaget står for tur og det er en rekke viktige ting som bør gjøres før tohjulingen settes bort for vinteren. Til våren vil du kunne nyte fruktene av et par timers arbeid i høst.

Publisert

Riktig vinterlagring av motorsykkel er meget viktig for å oppnå en hyggelig vår. Hvis konserveringen før vinteren blir gjennomført på en forskriftsmessig måte kan du trille sykkelen ut om våren, trykke på startknappen og nyte sykkelen din fra første dag. De som utsetter vedlikeholdet til siste øyeblikk, kan derimot få en kjedelig overraskelse. Den starter garantert ikke, og hvis du ikke er motorkyndig selv opererer verkstedene med lange ventelister.

Sykkelen

1. Ren sykkel Det hele begynner med grundig vask av sykkelen. Da er det mye triveligere å drive vedlikeholdsarbeid. Avslutt med et beskyttende lag voks, og en dusj med fuktighetsdrivende spray i kriker og kroker for å motvirke korrosjon.

2. Håndbøker Før du setter i gang med vinterkonservering bør du ha instruksjonsbok og reparasjonshåndbok for hånden

3. Olje og filterskift Oljeskift er viktig. Gammel olje inneholder kondens som kan danne korrosjon i løpet av vinteren. Motoren skal være varm når den gamle oljen tappes. Skift også filter når du skifter olje. Ikke kjør motoren i løpet av vinteren! 4. Andre væsker Bremsevæske skiftes årlig, men er du ikke 100 prosent sikker, så overlat det til et verksted. Sjekk frysepunktet på kjølevesken før du evt. skifter ut dette. Sjekk simmerringer i gaffel og gi dem litt fett så de ikke tørker inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer