Nordmann har bestilt superbil

McLaren Senna har ekstra­utstyr til 3,3 mill.!

Senna er den mest ekstreme gatebilen McLaren noen gang har bygget – en hyllest til Formel 1-stjernen Ayrton Senna, som omkom på Imola-banen for 25 år siden.

ÉN TIL NORGE: McLaren Senna bygges bare i 500 eksemplarer og har en snittpris på rundt 15 millioner kroner. Bilen var utsolgt før produksjonen startet, og én av bilene skal være kjøpt av en nordmann. Foto: McLaren
ÉN TIL NORGE: McLaren Senna bygges bare i 500 eksemplarer og har en snittpris på rundt 15 millioner kroner. Bilen var utsolgt før produksjonen startet, og én av bilene skal være kjøpt av en nordmann. Foto: McLaren Vis mer
Publisert

McLaren Senna ser ut som en bil bygget for racerbanen, men er faktisk en gatebil - med helt spesielle egenskaper. Den har kullfiberkarosseri, veier bare 1.198 kilo og har en midtplassert V8-motor med to turboladere som gir 800 hester og 800 newtonmeter dreiemoment, på bakhjulene.

I tillegg har Senna en såkalt Race-Active understells-kontroll, som du kan stille i fire trinn fra Comfort til Race. Dette er med andre ord en bil som også trives på racerbanen.

«McLaren Senna er en bil ulik alle andre. Den er en gatebil, men er bygget på alt det vi har av erfaringer fra våre biler på racerbaner, verden over. Den har McLarens racing-DNA og har et kompromissløst fokus på ytelser og forbindelsen mellom fører og bil. Den leverer den ultimate kjøreopplevelsen, på en måte som bare vi kan bygge», skryter McLaren Automotiv-sjef Mike Flewitt i en pressemelding.

Formel 1-legende

1. mai i år var det nøyaktig 25 år siden formel 1-sjåføren Ayrton Senna døde i en ulykke, i San Marino Grand Prix. McLarens superbil er naturligvis oppkalt etter den brasilianske legenden, som til og med Michael Schumacher beskriver som historiens beste formel 1-sjåfør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer