Med 500 km/t innen rekkevidde

Land Shark er navnet på denne meget spesielle versjonen av Mosler MT 900 GTR XX (Gisp!)

Med 500 km/t innen rekkevidde
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare det lange navnet som evner å fremkalle et gisp. De annonserte ytelsene er også hinsides noe vi har sett så langt på en bil som skal registreres for kjøring på vei.

Hvis du synes denne bilen ligner på verdensrekordholderen SSC Ultimate Aero TT, er ikke det så rart. Dette er nemlig også, i likhet med SSC, en bil bygget nesten utelukkende for å oppnå den høyest mulige hastigheten.

Schumacher testpilot?

Og det er nettopp det bilens produsent hevder den skal gjøre - i anledning sommerens høyhastighets-begivenhet Speed Week på Bonneville Salt Flats. Neste mål er Nürburgring og den testsjåfør som ønskes er ingen ringere enn Michael Schumacher.

Land Shark har utgangspunkt i nyeste generasjon Mosler MT900 og dens versjon GTR XX. Land Shark, utviklet av det relativt ukjente firmaet IAD (Intense Automotive Design) og dets sjefsdesigner John Gocha.

2.500 hk

Hvis oppgavene firmaet publiserer er korrekte greier den Corvette-baserte motoren å produsere vanvittige 2.500 hestekrefter. I tillegg har utstrakt bruk av keramiske komponenter, karbon og titan gjort at bilen veier en god del mindre enn en standard GTR XX - faktisk under 900 kilo med drivstofftankene fulle. Nevnte drivstofftanker kan inneholde enten bensin, metanol, hydrogen eller etanol. Dette gjør ifølge John Gocha at bilen kan registreres som hybrid i California og dermed blant annet kunne kjøres i kollektivfeltet!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.