Audi A6 - Test av nykommeren

Med BMW 5-serie i siktet

Vi har kjørt Audis ferskeste på varierte veier i Portugal og har fått et godt førsteinntrykk av hva den nye premiumsedanen er god for.

SKARPSYNT: Nye Audi A6 overrasker ingen med sin umiddelbart gjenkjennelige front og tradisjonelle, men subtilt videreutviklede, linjeføring. Foto: Knut Moberg
SKARPSYNT: Nye Audi A6 overrasker ingen med sin umiddelbart gjenkjennelige front og tradisjonelle, men subtilt videreutviklede, linjeføring. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så var tiden kommet: 2011-modellen A6 fylte sju år og var dermed moden for utskiftning med en helt ny generasjon av den etter hvert tradisjonsrike premium-sedanen fra Audi. Den trengtes, for både Mercedes E-klasse og BMW 5-serie er i mellomtida kommet på markedet med mer hardtslående og høyteknologiske argumenter. Vi må vel rettferdighetens navn nevne Volvo S90 / V90 som en av konkurrentene.

Prøvekjøringen av nykommeren begrenset seg denne gangen til sedanen – stasjonsvogna kommer seinere i år. Vi fikk kjøre bensinversjonen 55 TFSI og dieselmotoriserte 50 TDI.

Litt historie

I 1994 fikk merkets daværende storbil Audi 100 (generasjon C4), en overhaling og ansiktsløftning, og ble samtidig omdøpt til til A6. En helt ny A6 kom i 1997, og markerte starten på premium-æraen for alvor, posisjonert som den var som direkte konkurrent til BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-klasse. Vi testet denne i 2,7 biturbo-versjon i år 2000.

I april 2004 prøvekjørte vi den neste generasjonen, en betydelig større bil på over 490 centimeter i lengden som imponerte kraftig og ikke levnet noen tvil om at Audi tilhørte toppklassen blant premium-sedanene. Det er den etterfølgende generasjon C7, som kom i 2011, som nå viker plassen for generasjon C8 (C-serien er hos Audi benevnelsen på 100/A6-modellrekken, som deres øvre mellomklasse har hett siden 1968).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer