DAB+: Anywave SRT18

Med denne boksen skal FM-radioen bli brukbar igjen

Den norsk oppfinnelsen skal gi nytt liv til FM-radioen i bilen.

EGENUTVIKLET: Jon Olavsson Neset (t.v.) har utviklet denne boksen. Den gir deg inntil 18 kanaler samtidig som den i daglig brukt betjenes av bilens originale stereoanlegg. Roy Hangeland er daglig leder i firmaet Anywave Smart Radio Technology. Foto: Rune M. Nesheim
EGENUTVIKLET: Jon Olavsson Neset (t.v.) har utviklet denne boksen. Den gir deg inntil 18 kanaler samtidig som den i daglig brukt betjenes av bilens originale stereoanlegg. Roy Hangeland er daglig leder i firmaet Anywave Smart Radio Technology. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innføringen av DAB har vært smertefull for både kringkastere og lyttere. Spesielt for brukere i bil har overgangen vært brutal.

Det er fortsatt tvilsom dekning veldig mange steder, og signalet i tunneler gir grobunn for kraftig irritasjon. Installasjonen krever et par timer i garasjen, og noe mer enn ti tommeltotter. Derfor har svært mange droppet hele DAB+, og strømmer det de skal høre istedenfor.

Da passer det dårlig for radiokanalene at det finnes mange andre som kan levere lyd til høyttalerne.

Det er stort sett antenne og strømuttak som er hodebry, men også brukervennligheten. En ny norsk DAB-avspiller løser i hvert fall den siste biten, men som de sier selv:

«Vi anbefaler at autoriserte monterer vårt utstyr».

Norsk produkt

Anywave SRT18 (Smart Radio Technology og 18 kanaler) skal ifølge utviklerne være et helt unikt produkt på markedet. Det er et helt og holdent norskutviklet produkt, som faktisk også produseres her hjemme.

Det er Jon Olavsson Neset som er utvikler og hjernen bak produktet. Roy Hangeland i Audiocom er daglig leder. Han kan fortelle at absolutt hele produktet produseres og monteres på Kjeller i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer