Miljøvennlig diesel

Med denne kan du kjøre med dieselbil i byen

Fornybar diesel gir muligheter.

DIESEL I BYEN: Person- og varebiler står 39 prosent av klimautslippene i byen. Aspen D er riktignok først og fremst ment for dieseldrevne anleggsmaskiner, men gir også håp for dieselmotoren som forbrenningsmotor i fremtiden. Foto: Jamieson Pothecary
DIESEL I BYEN: Person- og varebiler står 39 prosent av klimautslippene i byen. Aspen D er riktignok først og fremst ment for dieseldrevne anleggsmaskiner, men gir også håp for dieselmotoren som forbrenningsmotor i fremtiden. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Mange byer legger strategier for å få ned utslippene. Oslo er en av dem. I Klimaetatens klimastrategi for 2030 foreslår de at ingen biler slipper inn i Oslo (med unntak av gjennomfartsårene) med mindre de er nullutslippsbiler eller går på fornybar energi i 2030.

Lette kjøretøy (personbiler og varebiler) sto for 39 prosent av det totale utslippene i 2016, ifølge Miljødirektoratet. Det blir også krav til å etterspørre tjenester med lite klimaavtrykk.

Aspen hevder de er først ut med 100 % fossilfri diesel, uten palmeolje eller rapsolje. Drivstoffet er spesielt utviklet for gressklippere, motorsager, aggregat, hoppetusser, minigravere og andre motordrevne arbeidsmaskiner.

Nordmenn er stadig mer opptatt av klima og helse, samtidig som vi har mye verktøy og mange motordrevne maskiner. Dagens forbruk av fossil diesel i motordrevne arbeidsmaskiner kan nå endelig erstattes med fornybar diesel.

Det er bra for helse, miljø og driftssikkerhet, samtidig som det stadig oftere kommer krav om nullutslipp fra enkelte arbeidsgivere.

– ­Med Aspen D får du drivstoff som ikke skader motoren samtidig som tar bedre vare på miljøet og helsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.