Lexus-sjef Knut-Erik Jahnsen:

- Med dette erklærer vi priskrig på luksusbiler

Lexus UX er nå i salg og startprisen er svært attraktiv.

RIMELIG LUKSURIØS: Lexus UX er den ferskeste modellen i produktutvalget til Toyotas premium-merke. Det er dessuten den tredje og mest kompakte crossoveren. Nå er prisene klare. Foto: Lexus
RIMELIG LUKSURIØS: Lexus UX er den ferskeste modellen i produktutvalget til Toyotas premium-merke. Det er dessuten den tredje og mest kompakte crossoveren. Nå er prisene klare. Foto: Lexus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi prøvekjørte den helt nye crossoveren fra Lexus tidligere i høst, og den høstet godord fra oss, selv om vi gjerne skulle hatt valgmuligheter når det gjelder drivlinjer, samt et større bagasjerom.

Lexus UX 250h kommer først på markedet i mars 2019, men Lexus forventer stor interesse for modellen og har derfor allerede åpnet for bestilling gjennom de ti Lexus-forhandlerne som i dag er etablert i Norge.

Lexus uttrykker ambisjoner om at UX 250h med det lave prispunktet, vil gjøre det de kaller «luksusbilsegmentet» tilgjengelig for langt flere nordmenn.

BMW og Mercedes i siktet

Og vi skal ikke benekte at også den kompakte UX har såpass mye luksusfølelse ved seg at det er «innafor» å bruke uttrykket, selv om vi i Dinside vanligvis snakker om premium-klasse innenfor et segment.

I sitt segment - kompakte crossovere - konkurrerer UX eksempelvis mot biler som - kanskje hovedsakelig - Mercedes GLA, men også mer høyreiste SUV-er fra premium-merkene som BMW X1, den nå helt nye Audi Q3, og Volvo XC40.

Bilen har en utvilsomt karakteristisk design og da vi prøvekjørte den satte vi pris på premium-materialer og påkostet detaljarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer