Med dette utstyret blir du tatt

Slik skal 200.000 unnasluntrere avsløres.

Seksjonsleder Siri Engebretsen advarer om at dette utstyret nå gjør at risikoen for å bli tatt er mye større enn før. Foto: Mars S. Berger/Statens Vegvesen
Seksjonsleder Siri Engebretsen advarer om at dette utstyret nå gjør at risikoen for å bli tatt er mye større enn før. Foto: Mars S. Berger/Statens Vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens Vegvesen tar ibruk ny teknologi for å gjøre kontrollvirksomheten mer effektiv. Først og fremst skal dette avsløre de omkring 200.000 bilene som kjører rundt på norske veier uten å ha papirene i orden.

- For å kunne målrette innsatsen mot de som kjører ulovlig har vi tatt i bruk et unikt og mobilt system som nå innføres. Den nye teknologien gir oss en enestående mulighet til å konsentrere oss om de som kjører ulovlig og la resten kjøre videre. Har man ikke sakene i orden, er risikoen for å bli tatt nå blitt betydelig høyere, hevder seksjonsleder Siri Engebretsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Nå ryker skiltene

Tar bilde av skiltet

Kontrollsystemet skal gjøre det lettere å reagere raskt overfor biler på veien som ikke finnes i de riktige registrene. Kameraer leser registreringsnumrene til alle bilene som kjører forbi, og sammenligner disse med en liste i motorvognregisteret over biler som er begjært avregistrert. Til høyre ser du et eksempel på hvordan kontrollbildet ser ut i Vegvesenets kjøretøy. Det skal ikke ta bilde av føreren eller hele kjøretøyet, og bare bilder av bilskilt der det foreligger avskiltingsbegjæring blir tatt vare på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer