Med drivverket i hjulet

En ny fransk revolusjon.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GENÈVE (DinSide Motor): Gi plass for den elektriske revolusjon! Det er det ubeskjedne slagordet Heuliez og Michelin i fellesskap har valgt. Mon tro om de ikke har rett...

I tolv år har Michelin arbeidet med en revolusjonerende teknologi som omsider ser ut til å ha tatt veien fra den tilsynelatende sprø idéen via tegnebrettet og laboratoriene til en industriell realitet.

Genialt hjul

Det dreier seg om det såkalt aktive hjulet ("active wheel"), rett og slett innebærer at hele drivverket er flyttet til en plassering på hjulnavet. Altså: Inne i hjulet finner man ikke bare en el-motor, men også bremse- og avfjæringsfunksjonene. Sistnevnte er elektrisk og ikke mekanisk. Vi har omtalt det her tidligere, men denne gangen har vi også vært og sett det.

Venturi først ute men...

Løsningen har tidligere vært vist på en futuristisk sportsbilprototype, basert på levningene av den tidligere franske sportsbilprodusenten Venturi. Bilen het Volage og ble vist som konsept på forrige Paris-utstilling. Dette var mer et utstillingsvindu for selve hjulteknologien enn et realistisk forsøk på å lansere en el-sportsbil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer