Med fire hjul på internett

Mange har Internett på kontoret, noen har det hjemme mens andre går på cafe for å surfe. Skal man tro Mercedes vil internett også bli vanlig i bilen din.

Monitorer plassert i nakkestøttene sørger for at også baksetepassasjerene får tilgang til nettet. Foto: Mercedes-Benz presse
Monitorer plassert i nakkestøttene sørger for at også baksetepassasjerene får tilgang til nettet. Foto: Mercedes-Benz presse Vis mer
Publisert

Den første prototypen, en helt vanlig E-klasse, står allerede klar i Mercedes forskningslaboriatorium i Palo Alto, California.Forskjellen ser man først inne i bilen, mest synlig er nok de tre skjermene som er plassert i interiøret. To er innfelt i nakkeputene foran, mens den siste er plassert over midtkonsollen.

Mange muligheter

I følge Mercedes skal Internett i bil by på mange muligheter, ikke minst sikkerhetsmessige. I og med at man hele tiden har kontakt med bilen, vet man til enhver tid hvor den befinner seg. Systemet sier også selv fra dersom noe galt skulle skje. Stopper motoren, sender systemet en beskjed til såkalte assistanse sentre.

Foruten dette vil føreren ha tilgang til e-mail, voice-mail, navigasjonssystemer og andre tjenester på nettet. Føreren vil også ha et personlig smart-kort, hvor sete - og speilinstillinger lagres. På det samme kortet vil det også ligge en personlig telefonliste og kalender - alt kan selvfølgelig synkroniseres med kontoret.

Stemmestyrt

Disse funksjonene styrer føreren ved hjelp av stemmen, men føreren vil ikke få tilgang til alt på nettet. Det mener Mercedes vil være for farlig. I baksetet er det derimot friere, her navigerer man ved hjelp av tastaturer med infrarød overføring. Fra baksetet vil man dessuten ha tilgang til hele internettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer