Med gjørme opp til døra

Vi kjører ganske mye bil, og en og annen gang hender det at det går litt galt. Noen ganger er det mindre episoder, mens andre ganger kan det være mer alvorlig.

Publisert
Sist oppdatert
Med gjørme opp til døra

Med gjørme opp til døra

  1. Store bilder
Med gjørme opp til døra
Med gjørme opp til døra


Store firehjulstrekkere er kraftige biler som tåler en støyt. Det kan du lese om i dagens hovedsak. Det går som regel over stokk og stein uten større problemer. Problemet er at når du først sitter saksa er du fullstendig fortapt.

Hvordan skjer det?

Vi mener at de fleste bilulykker skyldes førerfeil. Det er forholdsvis sjelden det er veien, været eller noe annet som har skyld i ulykker. Det samme skjedde oss på terrengtest. Det er fristende og legge skylda på dårlig føre, dårlig dekk og fuktig vær. Det var svak konsentrasjon som sendte en Toyota Land Cruiser langt utover det den var i stand til å takle. Gjennom testløypa vår hadde det dannet seg noen enorme spor og et dårlig sporvalg endte med at bilen ble stående på bunnplata med hjulene fritt snurrende i sølevann. Mer fortapt i griseri er det knapt mulig å bli.

Internasjonalt nødrop

Vi har brukt det før, og kommer til å bruke det igjen, det internasjonale nødropet mamma. En bergningsbil måtte til og den måtte virkelig vise hva den var god for. Å slepe Land Cruiseren opp var helt umulig slik at bergingsbilen ble forankret i en kjempefuru med en tretonns vinsj. Da vaieren strammet seg var det tre muligheter. Enten ville bergingsbilen ryke på midten, furua ville falle ned, eller Land Cruiseren ville begi seg opp av hullet sitt.

Hekdigvis var det det siste som var mest sansynlig og det gikk bra til slutt. Historien i bilder finner du her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer