Med Labbetuss på biltur

At det regner hunder og katter når du er på ferie er ikke veldig beleilig. Men at de bokstavelig talt svever i luften og treffer deg i bakhodet hvis du må nødbremse er vel neppe noen ønskesituasjon, det heller.

Med Labbetuss på biltur
Publisert

Har du en godt voksen hund på 30 kilo liggende usikret i baksetet på bilen, og du kommer opp i en kollisjon, vil dyret kunne treffe deg i bakhodet med en elefants vekt. Da blir en eventuell whiplash for småtterier å regne.

For alles sikkerhet

Å frakte dyr i bil må på mange måter sammenliknes med å frakte mennesker i bil. Både din egen, andre passasjerers, og dyrets sikkerhet ved en eventuell kollisjon avhenger av at alle bruker skikkelig sikringsutstyr. Har du kjæledyret usikret i bilen, reduserer du samtidig din egen sikkerhet betraktelig ved at du utsetter deg selv for risikoen for å få flere tonn i bakhodet. Dyrets mulighet for å overleve en kollisjon i 80 kilometer i timen når han sitter usikret i bilen, kan vel alle tenke seg til.

Konsentrer deg om trafikken

Ut fra et rent trafikksikkerhetsmessig synspunkt er det også svært viktig for deg og dine ferdigheter som sjåfør å vite hvor i bilen dyret befinner seg til enhver tid. Går dyret rundt som det vil i bilen, vet du aldri hvor det er, hva det gjør, og om det har tenkt å hoppe opp på deg i nærmeste fremtid. Du og dine medtrafikanter har utvilsomt best av at du kan vie din fulle og hele oppmerksomhet mot å kjøre bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.