Med Lasse kom høsten

Livet er ingen dans i solgangsbrisen. Gjennom et høstlig inferno av tåke, regn og vind skimtet vi Lasse Jeep, som traust ventet på oss ved bryggen. Kunne den trønderske skjærgårdsjeepen puste litt glede inn i våre høstformørkede sjeler?

Som en arv fra fortiden er norskekysten fortsatt okkupert av små, mindre kjente båtbyggere. I Skogn finner vi en av dem: Strømberg Industri AS. Nåja, så små er de riktignok ikke, med en produksjon på 250 båter i året. Små er derimot båtene de leverer: Hovedtyngden av Lasse-flåten, som nordtrønderne av markedsføringsmessige årsaker har kalt båtene, består av skrog på mellom 12 og 15 fot.

Stor…

Lasse Jeep, den store, om ikke stygge andungen i Lassefamilien, kan imidlertid skryte av drøye 17 fot på kjølen. Og en skjærgårdsjeep bør være såpass, særlig med tanke på at båten skal tåle hele 90 hestekrefter på akterspeilet.

…og billig

Moderne skjærgårdsjeeper er ofte fulle av dill, dall og annet jåleri. Prisen blir deretter – stiv. Ikke slik med Lasse Jeep: Båten har et enkelt og nesten nakent interiør. Når du sjekker prislisten ser du at Strømberg Industri har klart å holde kostnadene nede: Lasse Jeep bærer en prislapp på 74.800 kroner - svært billig i dagens marked.

Nordtrønderne er imidlertid rimelig sikre på at den lave prisen ikke gjenspeiler seg i slett kvalitet. Med en fabrikkgaranti på tre år trenger du ikke å frykte for at skuta skal falle sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer