Med nye øyne

Mercedes-Benz E-klasse kommer i ny støpning, men de viktige forandringene har skjedd under platene.

Publisert

Det er fire år siden Mercedes-Benz lanserte siste generasjon av E-klasse. Samtidig fikk de tradisjonalistene til å heve øyenbrynene, for til Mercedes-Benz å være var designet svært våget og ikke minst omstridt.

Om E-klassen som i disse dager presenteres har blitt mindre våget kan jo du avgjøre ved å klikke deg igjennom bildene av den nye bilen, men det er liten tvil om at Mercedes-Benz har gjort mye mer enn å forandre fronten og baklyktene.

Nye motorer

De største forandringene med E-klasse skjuler seg nemlig under panseret. Der vil man nemlig finne to helt nye dieselmotorer med Common-Rail. Den minste av de to heter E 270 CDi og har fem sylindre. Slagvolumet er 2,7 liter, motoren yter 170 hestekrefter og har et dreiemoment på 370 Nm ved 1.800 omdreininger. I følge Mercedes-Benz skal motoren greie seg med et forbruk på 0,69 liter pr. mil ved blandet kjøring.

Litt mer bruker E 320 CDi, men et dieselforbruk på 0,78 liter per mil er absolutt akseptabelt med tanke på at den sekssylindrede motoren, med et slagvolum på 3,2 liter, yter 197 hestekrefter og har et maskimalt dreiemoment på 470 Nm ved 1.800 omdreininger i minuttet. Heller ikke E 200 CDi eller E 220 CDi har fått være i fred. Begge motorene har fått økte ytelser. Derfor rister 200 CDi nå av seg 115 hester og har et dreiemoment på 250 Nm, mens 220 CDi leverer 143 hester og har et dreiemoment på 315 Nm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.