Med vann som drivstoff

Nei, dette er ikke den gamle historien om bilen som går på vann. Men det er likefullt en spennende historie.

Med vann som drivstoff
Publisert
Sist oppdatert

Denne sportsbilen heter Ronn Scorpion og er produsert av Ronn Motor Company, Austin, Texas. Den ble nylig vist under prestisjebil-treffet Top Marques i Monaco. Sin debut hadde den på SEMA - den profesjonelle ettermarkedsmessen i Las Vegas, i november 2008. I mars i år prøvekjørte Californias guvernør, Arnold Schwartzenegger bilen og uttalte at virksomheter som Ronns er viktige for utviklingen mot en bærekraftig teknologisk fremtid.

Nå i produksjon

Den er nå i liten serieproduksjon og er noe så spesielt som en sportsbil som klarer 0 til 100 på under fire sekunder samtidig som den innfører ny, mer miljøvennlig teknologi. Bilen kjører nemlig på en blanding av hydrogen og bensin, og hydrogenet er ikke medbragt, men utvinnes av medbragt vann mens bilen kjører.

Hydrogen fra vann

Den patenterte teknologien, presentert første gang av for litt over et år siden, kalles H2GO, som er et registrert varemerke for det børsnoterte Ronn Motor Company. Den er ikke beskrevet i inngående detalj, og Ronn selv nøyer seg med å vise frem en blå og en sort boks plassert i motorrommet mens han forklarer at bilen fungerer som et slags kraftverk hvor generert energi brukes til å produsere en ekstra energikilde - hydrogenet som skal blandes med bensinen, og som produseres ved elektrolyse av vann. For så vidt ikke noe rart i at man holder kortene tett inntil brystet når man har funnet en genial ny løsning, men man kan lure på hvorfor ingen av de store har gjort dette for lenge siden - det virker jo besnærende enkelt...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.