megaCar: Høy på teknikk og krefter

Mange vil vel være tilbøyelig til å betegne megaCar som ganske Science Fiction -og da har vel produsentene lykkes, for deres motto under utviklingen av superbilen har nettopp vært: "fremtiden --i dag." Men bilen er nok likevel ganske fjernt fra de fleste av oss nordboeres virkelighet; i hvert fall prisen tatt i betraktning.

megaCar: Høy på teknikk og krefter
Publisert

MegaCar er utviklet av to fimaer som har bidratt med hver sin spesielle ekspertise. Brabus --et tysk tuning-fima som tuner opp alt av Mercedes-modeller-- står ansvarlig for ting som bilens ytelser, seter og komfort. Bak det tekniske utstyret står datasikkerhets-firmaet data protect GmbH. Vidunderet vises under datamessen CeBIT 99 som starter neste uke, men megaCar er allerede til salgs.

Fra Brabus oppgis prisen til US$ 300.000, noe som i norske kroner og øre tilsvarer den nette sum av 2.336.520 kroner --og det er før det norske skatte- og avgiftsdirektoratet har plusset på og gjort krav på sin del av kaka. Hvis denne summen er litt for stiv for lommeboken din, har du fremdeles anledning til å kjøpe kun det tekniske utstyret. Dette skal kunne monteres inn i ethvert kjøretøy, båt eller hus, og pakke-prisen på dette er US$ 90.000 -- som tilsvarer 700.956 norske kroner…

Online-bil

Vidunderbilen -- megaCar som data protect kaller den, eller Brabus S-klasse som Brabus kaller den, er bygget på basis av Mercedes sin S-klasse. Brabus presenterte et forøk på en mulitimedia bil under bilutstillingen i Essen i desember i fjor, men multimedia-utstyret i denne studien fungerte ikke i det virkelige liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer