Volvo tilbakekaller 2.200.000 biler

Megamange biler må på verksted

Rekordmange Volvo-biler - 84.000 i Norge - tilbakekalles på grunn av sikkerhetsproblemer. Her ser du bilene det gjelder.

REKORD-TILBAKEKALLING: Nesten 2,2 millioner Volvo-biler over hele verden - inkludert forrige generasjon XC60 blir nå tilbakekalt på grunn av sikkerhetsproblemer. Foto: Volvo
REKORD-TILBAKEKALLING: Nesten 2,2 millioner Volvo-biler over hele verden - inkludert forrige generasjon XC60 blir nå tilbakekalt på grunn av sikkerhetsproblemer. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo Cars har besluttet å tilbakekalle hele 2.183.701 biler på verdensbasis - rekordmange biler, skal vi tro uttalelsene pressekontakt Stefan Elfstrøm i svenske Volvo Cars har gitt til nyhetsbyrået TT.

- Som et forebyggende tiltak - og av sikkerhetsmessige grunner - har vi besluttet å tilbakekalle bilene, på grunn av et potensielt problem med en stålkabel i setebeltet i bilenes forseter, forteller pressesjef Erik Trosby i Volvo Car Norway i en epost til Dinside.

Her i landet tilbakekalles hele 84.094 Volvo-biler. Dette er de berørte modellene:

  • Volvo S80
  • Volvo S80L
  • Volvo V70
  • Volvo XC70
  • Volvo S60
  • Volvo S60CC
  • Volvo S60L
  • Volvo V60
  • Volvo XC60

Årsmodell

Bilene er produsert i perioden 2006 til 2019, og samtlige skal ifølge Volvo være produsert på den forrige generasjonen av Volvos bilplattformer, som het EUCD, og som ikke er i produksjon lenger.

Tilbakekallingen gjelder ikke de nye Volvo-modellene som selges i Norge i dag, understrekes det.

- Volvo Cars har identifisert et problem med den fleksible stålkabelen, som er koblet til den ytre festeanordningen til setebeltene i bilens forseter. Kabelen, som sitter inne i en gummihylse, kan under visse og veldig sjeldne omstendigheter og bruksmønstre over tid få sliteskader, dersom den gjentatte ganger er bøyd over setet. Dette kan i verste fall føre til at setebeltet helt, eller delvis, mister evnen til å stramme seg, forklarer Trosby.

FOREBYGGENDE: Pressekontakt Erik Trosby i Volvo Car Norway forteller at det ikke er noen ulykke som gjør at de nå tilbakekaller rekordmange biler. Foto: Volvo
FOREBYGGENDE: Pressekontakt Erik Trosby i Volvo Car Norway forteller at det ikke er noen ulykke som gjør at de nå tilbakekaller rekordmange biler. Foto: Volvo Vis mer

- Ingen ulykker

Ifølge pressekontakten har ikke Volvo mottatt noen rapporter om ulykker eller personskader som følge av problemet, og problemet skal være ekstremt sjeldent.

- Tilbakekallingen gjøres fordi sikkerhet er av aller høyeste prioritert for Volvo, og gjøres som et forebyggende tiltak for å unngå potensielle problemer i fremtiden, fortsetter han.

Eierne av de berørte bilene blir kontaktet og vil få feilen utbedret gratis hos sine respektive Volvo-forhandlere, der den berørte delen vil bli byttet ut.

- Vi vil starte med reparasjoner snarest mulig, den kommende høsten. Kunder som har spørsmål knyttet til sin bil kan kontakte sin lokale Volvo-forhandler, vårt kundesenter eller besøke hjemmesidene for mer informasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer