Megastasjonsvogn

Det er tydelig at tyskerne er kommet til Detroit. Resepten på luksusbil er igjen drift på bakhjulene.

Publisert
Sist oppdatert

Tydelige kantete linjer og 20-tommers felger sørger for at nye Chrysler 300-serie og Dodge Magnum tåler et karosseri på fem meter uten å se ut som en hval. Akselavstanden er lengre enn i S-klasse.

Deler med E-klasse

Den nye bilen fra DaimlerChrysler har hentet deler fra E-klasse i følge Automotive News. En ting som ikke er hentet i Stuttgart er motoren i toppmodellen 300C. En V8 på 5,7 liter høres definitivt amerikansk ut, og det skal være hentet ut 340 hestekrefter av den. Det er nok til at den store bilen klarer 0-60 mph (0-96 km/t) på 6,3 sekunder.

En mer moderat motorisert utgave ender opp med en V6-motor på 2,7 liter, som i USA vil koste omtrent det samme som en Toyota Camry med V6-motor. Toyotaen koster i Norge 540.000 kroner.

Kommer til sommeren

Det er fortsatt litt begrenset med informasjon om stasjonsvognen. I første omgang ser den ut til å dukke opp som en muskelbil ved navn Dodge Magnum, og kanskje kun med den store motoren. Denne vil kunne leveres også med firehjulsdrift.

Begge bilene, som skal bygges i Ontario i Canada, settes i produksjon tidlig neste år. Til Europa kommer de først ut på sommeren. Den norske importøren melder at sedanutgaven av 300C dukker opp i juni, mens Touring-utgaven kommer i oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer