Avslørte 442 svindlere

Meldte falsk skade for 1,7 mill. – ble tatt

En kvinne meldte en falsk skade på luksusbilen og krevde 1,7 millioner kroner av forsikringsselskapet. I fjor avslørte selskapene 422 bilsvindlere.

AVSLØRTE SVINDLERE: Forsikringsselskapene avslørte i fjor 442 bileiere som hadde forsøkt seg på svindel med falske skader. Foto: Rune Korsvoll
AVSLØRTE SVINDLERE: Forsikringsselskapene avslørte i fjor 442 bileiere som hadde forsøkt seg på svindel med falske skader. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 avslørte forsikringsselskapene flere svindlere enn året før. Det ble oppdaget svindelforsøk for til sammen 467 millioner kroner innen skadeforsikring, og svindel med bilforsikring topper statistikken. Det viser nye tall fra Finans Norge.

Det ble til sammen avslørt 422 saker der bileiere urettmessig forsøkte å få utbetalt forsikringspenger. I gjennomsnitt ble det forsøkt svindlet for 123 000 kroner i hver sak. Det største beløpet var altså på 1,7 millioner kroner.

- Det var ett av selskapene som avdekket den svært omfattende bilsvindel-saken som kvinnen står bak. Det er snakk om falske materielle skader for nesten 1,7 millioner kroner på kvinnens luksusbil som ble meldt inn til selskapet. Det hender at folk angrer på kjøp av ekstra dyre bilder, men svindel er så absolutt ikke veien å gå, sier Stine Neverdal, som er kommunikasjonssjef i Finans Norge.

Corona skaper svindlere

Hun forteller at coronapandemien kan spille en rolle i den økningen de nå ser i forsøket på svindel:

- Økningen er nokså kraftig, For skadeforsikringsområdet er økningen på 13 prosent det siste året. Det er mulig vi ser en viss korona-effekt ved at en del har pengetrøbbel og forsøker seg på forsikringssvindel. Det er flest saker som gjelder bilsvindel, sier Neverdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer