-Men barnet kan ikke sitte?

Du har fått beskjed om at barnet ikke skal sitte før det er fire måneder --og hvis barnet skal sitte, så skal det ikke sitte lengere enn en halv time om gangen. Hvordan løser du dette i bilen når sikkerhetsnettet ikke lengere oppfyller godkjenningskravene?

-Men barnet kan ikke sitte?
Publisert

Inntil nylig har det vært ganske vanlig å legge barnet i en bag og trekke et sikkerhetsnett rundt baby og bag. Men fra den nye normen, ECE R44 rev.03, trådte i kraft for fullt høsten 1998, oppfyller ikke sikkerhetsnettet som vi kjenner det lengre denne normen.

Forbudt å selge

Dette betyr at du ikke lengere får kjøpt dette sikkerhetsnettet i butikkene. Det er imidlertid fullt lovlig å bruke det, og også å leie det ut. Det kan imidlertid være problematisk å finne et sted hvor de leier ut sikkerhetsnett, siden en av de store produsentene av dette, HTS, har meldt at de ikke vil stå ansvarlig for dette, siden det ikke lengre er godkjent utstyr.

Strammere krav

Fylkessekretær i Trygg Trafikk Oslo, Vibeke Rørholt, sier at det er stor forskjell på det gamle systemet, og slik det må være i følge de nye kravene.

- I følge de nye reglene skal det være mindre slakk på innfestingen til setet, og det må være mer støtabsorberende materiale innvendig i bagen, sier hun.

Slik sikkerhetsnettet fungerte tidligere, kunne det sitte ganske løst rundt bagen, fordi nettet var konstruert for å passe enhver bag, som kan være av ganske varierende størrelser. Nå må alt sitte atskillig strammere for at de skal oppfylle de siste godkjenningskravene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer