Ny Peugeot 508 SW

Men stasjonsvogna var ikke død

Alle vil ha SUV, så hvor ble det av den tradisjonelle stasjonsvogna? Her er Peugeots siste bidrag.

LINJELEKKERT: Nye 508 er senket, og skiller seg heldigvis fra de ordinære såpestykkene slike stasjonsvogner tenderer til å se ut som. Foto: Peugeot
LINJELEKKERT: Nye 508 er senket, og skiller seg heldigvis fra de ordinære såpestykkene slike stasjonsvogner tenderer til å se ut som. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert

Andre generasjon Peugeot 508 ser snart dagens lys, og kommer i likhet med den eksisterende modellen både som sedan og stasjonsvogn.

Historisk sett har denne bilklassen vært svært populær, men i Norge har den mistet grepet til fordel for SUV-ene. Kan nye 508 SW endre på dette?

Det gjenstår å se, selv om 508 SW er noe av det frekkeste vi har sett i en ellers dørgende kjedelig bilklasse. Sedanutgaven er allerede vist, og vi utfører den første testen i midten av juni. Stasjonsvognen kommer til landet i løpet av januar, noe senere enn sedanen.

IKKE KJEDELIG: Peugeot kommer med en frekk stasjonsvogn. Foto: Peugeot
IKKE KJEDELIG: Peugeot kommer med en frekk stasjonsvogn. Foto: Peugeot Vis mer

Ladbar hybrid

Under panseret vil det bli to nye bensinmotorer tilgjengelig, på 180 eller 225 hestekrefter. Det blir også tre dieselversjoner på 130, 160, eller 180 sterke dieselgamper.

I slutten av neste år kommer også en ladbar hybrid.

Denne vil få en 110 hesters elmotor koblet rett på girkassa, som vil jobbe i tospann med en bensinturbo. Den ladbare hybriden vil dessuten ha en elektrisk rekkevidde etter den nye WLTP-testen på 5 mil. Dette gir den akkurat den rekkevidden den trenger for å dra mest mulig nytte av avgiftsrabatten for ladbare hybrider.

Hvorvidt den ladbare versjonen ender opp med firehjulsdrift, slik andre biler fra selskapet får, er foreløpig ikke kjent.

Mer sportslig

Designen er utvilsomt i den mer sportslige retningen, noe Peugeot også fremhever ved å fortelle at bilen med sin høyde på 1,42 meter er hele 6 centimeter lavere enn forgjengeren

Lengden er strukket til 4,78 meter, som er tre centimeter lenger enn sedanen. Dette er nok til å gi bilen et bagasjerom på 530 liter under bagasjeromstrekket, når dette er trukket for.

Peugeot understreker også det sportslige ved å ha gitt bilen rammeløse vinduer på sidene.

UTSTYR: Kanskje du lar deg friste av alt utstyret Peugeot har stappet bilen full av? Foto: Peugeot
UTSTYR: Kanskje du lar deg friste av alt utstyret Peugeot har stappet bilen full av? Foto: Peugeot Vis mer

Lastet med utstyr

Noe må de friste med når de lanserer en ny bil. Det vet da også Peugeot godt. Derfor har de stappet bilen full av både nyttige og noen mindre nyttige gadgets. Her får du blant annet et infrarødt nattkamera, som fanger opp bevegelser på 200 meters avstand, adaptiv fartsholder, parkeringsassistent, LED frontlys som følger svingene, aktiv filskiftvarsling, og adaptivt baklys.

Peugeot har også videreført i-cockpit til nye 508, noe som betyr at instrumentene er synlige over rattet. Dette takket være et lite ratt, som igjen gjør at du slipper store bevegelser for at noe skal skje. Det krever litt tilvenning, men føles godt ganske raskt.

Det øvrige interiøret oser av PSA-gruppens nye holdning til hvordan et interiør skal se ut, og det er vanskelig å ikke la seg imponere.

Hvor interessant bilen blir i markedet får vi først vite når prisene blir klare. Bilen skal første gang vises for publikum på bilmessen i Paris i oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer