Mener Snapchats fartsmåler er livsfarlig

Snapchat saksøkes for et filter som bilister bruker for å dokumentere høye hastigheter.

TRIGGER: At du har muligheten til å lese av farten i Snapchat kan fort føre til at foten veier mer for å øke farten. Dette samtidig som at du tar bilder og skal sende, øker faren for ulykker betraktelig. Foto: MAGNUS G. ARNKVÆRN
TRIGGER: At du har muligheten til å lese av farten i Snapchat kan fort føre til at foten veier mer for å øke farten. Dette samtidig som at du tar bilder og skal sende, øker faren for ulykker betraktelig. Foto: MAGNUS G. ARNKVÆRN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske selskapet Confused.com utførte nylig en spørreundersøkelse blant unge bilister. Blant 2000 bilister viste det seg at én av ti innrømmet å ha hatt et uhell i trafikken som følge av mobilbruk.

Og enda verre: Av dem som var blitt tatt for ulovlig mobilbruk, innrømmet hele 56 prosent å fortsette å bruke mobilen ulovlig, og at deling av bilder og video fra hendelsene i sosiale medier var blitt en viktig motivasjon.

Enkelte apper legger til og med til rette for slik deling, ikke minst Snapchat.

Legger farten på bildet

En av årsakene er et populært Snapchat-filter, som ganske enkelt viser farten du beveger deg i, midt på bildet eller videoen du tar. Mange mener at dette er en oppfordring til å snappe mens du kjører. Ikke nok med det, det kan også være med på å fremprovosere høye hastigheter, og dermed være direkte livsfarlig.

Snapchat har riktignok lagt på teksten «ikke snap mens du kjører» rett under fartsmåleren, men meldingen forsvinner like raskt som den dukker opp.

LES OGSÅ: Slik bruker du de nye Snapchat-effektene

Skadet for livet

Det var dette filteret som skulle vise seg å endre livet til Wentworth Maynard, Christal McGee og vennene hennes. Nå saksøkes både appen og jenta som brukte Snapchat mens hun kjørte bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer