Mener Tesla lurer kundene

Forbrukerombudet har bedt Tesla endre prisannonsene til Tesla Model S.

MÅ ENDRE: Forbrukerombudet mener Tesla villeder kundene sine når de trekker fra det de sparer på bensin og vedlikehold i prisoverslaget sitt.
MÅ ENDRE: Forbrukerombudet mener Tesla villeder kundene sine når de trekker fra det de sparer på bensin og vedlikehold i prisoverslaget sitt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På nettsidene til Tesla reklameres det for at man kan kjøpe den rimeligste Tesla Model S for 470.000 kroner. Med mindre skrift kan man imidlertid lese at dette er inkludert estimert drivstoffbesparelse gjennom fem år.

Så hva vil dette egentlig si for forbrukeren?

- Ulovlig prismarkedsføring

Jo, dette betyr at kjøpsprisen i realiteten er høyere enn det som blir oppgitt. Salgsannonsene beregner at Tesla-kundene vil spare 88 000 kroner i skatte- og bensinkostander ved å gå over til elbil. Tesla mener derfor det er greit å trekke fra dette relativt store beløpet fra i annonsen.

- På nettsiden sin har Tesla valgt å trekke fra denne summen fra de mest iøynefallende salgsprisene på sine bilmodeller. Først når forbrukerne scroller lenger ned på sidene, finner man de reelle prisene, under den uvanlige betegnelsen «kontantpremie», skriver Forbrukerombudet.

Fagdirektør Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet mener dette er villedende prismarkedsføring.

– Å selge elbil og trekke fra sparte bensinutgifter, blir som å selge en sykkel og trekke fra pengene man sparer ved ikke å ta bussen. Markedsføringen gir inntrykk av at bilen har en lavere pris enn hva som faktisk er tilfelle, og vi mener derfor at den er ulovlig, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer