Volvo V90 T8:

Mener Volvo «jukser» med den elektriske rekkevidden

Istedenfor elektrisk oppvarming av bilene må Volvo-eierne i løpet av tre år bruke bensin for 5.000 kroner for å varme opp kupeen.

ETTERTRAKTET: Volvo V90 er en populær stasjonsvogn. Nå har svenske Automotorsport avslørt at den ladbare T8-varianten «jukser» med den elektriske rekkevidden, ved å ha installert en bensindrevet kupévarmer. Foto: Jamieson Pothecary
ETTERTRAKTET: Volvo V90 er en populær stasjonsvogn. Nå har svenske Automotorsport avslørt at den ladbare T8-varianten «jukser» med den elektriske rekkevidden, ved å ha installert en bensindrevet kupévarmer. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Det er ikke mer enn noen uker siden Deutsche Umwelthilfe (DUH) angrep Volvo, da den tyske miljøorganisasjonen beskyldte svenskene for å jukse med utslippstallene på dieselbilene sine. Dette er mye det som Volkswagen ble avslørt for i «Dieselgate», for å skjule ulovlige utslipp.

De beskyldningene avfeide Volvo raskt.

- Alle våre biler er testet, sertifisert og godkjent i henhold til gjeldende regelverk og teknologien som brukes til rensing av avgasser er standard i industrien og kjent for myndighetene. Volvo Cars har aldri brukt noen form for testmanipulering, skrev Volvos presseavdeling i en kommentar.

Angripes fra Sverige

Etter en tid med mange positive nyheter - som salgsrekorder - fra Volvo-leieren, stormer det nå rundt våre bilproduserende naboer i øst.

Denne gangen kommer beskyldningene fra eget hold. Det er svenske Automotorsport som har funnet ut at Volvos ladehybrider slipper ut urene avgasser.

«For å få lengre rekkevidde har Volvo gjort noe teknisk kluss med sine ladehybrider. Om det trengs varme i kupeen starter et lite bensindrevet varmeapparat, som ikke har avgassrensing. Det viser vår test», skriver nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer