Trygg trafikk reagerer kraftig

- Meningsløst å stoppe nye fotobokser

- Det er helt meningsløst å stoppe de nye anleggene for gjennomsnitts-fartsmåling. Vi snakker om et effektivt tiltak som reduserer antall drepte og hardt skadde med 50 prosent.

UFORSTÅELIG: Trygg Trafikk reagerer kraftig på at samferdselsministeren har bestemt at nye anlegg for gjennomsnitts-fartsmåling ikke skal tas i bruk. Foto: Rune Korsvoll
UFORSTÅELIG: Trygg Trafikk reagerer kraftig på at samferdselsministeren har bestemt at nye anlegg for gjennomsnitts-fartsmåling ikke skal tas i bruk. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk er oppgitt over Dinsides avsløringer tirsdag, om at Samferdselsdepartementet har instruert Statens vegvesen om å ikke åpne fire nybygde anlegg for gjennomsnitts-fartsmåling - såkalt streknings-ATK.

Det gjelder anleggene på disse strekningene:

  • Riksvei 3 ved Kvikneskogen i Hedmark
  • Europavei 39 i Bømlafjord-tunellen i Hordaland
  • To tuneller på strekningen mellom Ålesund og Valderøya i Møre og Romsdal.

Trenerer sikkerheten

Departementet har også bedt Vegvesenet om ikke å planlegge nye anlegg, men å gjøre en gjennomgang av kriteriene for bruk av streknings-ATK. Dette får Trygg Trafikk til å reagere.

- For oss som jobber med trafikksikkerhet og som ser konsekvensene av for høy fart til daglig, er det vanskelig å forstå at regjeringen prioriterer å bruke ressurser på å begrense et tiltak som har vist seg å være et av de mest effektive vi har mot fartsulykker på særlig utsatte strekninger, sier direktør Jan Johansen til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer