Menn blir mest stressa av trafikkork

Blir sinna og frustrert når de blir stående i kø.

Hvor stressa og frustrert blir du når du står fast i kø? Foto: Colourbox
Hvor stressa og frustrert blir du når du står fast i kø? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel ingen som synes det er spesielt morsomt å bli stående i kø. Men menn takler det hakket dårligere enn kvinner, viser en ny undersøkelse.

Mens kvinner gjerne begynner å synge til radioen for å få tiden til å gå, bygger menn opp sinne og frustrasjon av å stå bom stille i trafikkorken.

Ved å teste nivåene av stresshormoner i spyttet til bilister som sto i kø, fant man ut at for kvinner økte stressnivået med bare 8,7 prosent. Menn hisset seg imidlertid såpass opp at nivåene økte med 60 prosent.

Likevel mente 67 prosent av kvinnene og 50 prosent av mennene at de ikke ble stressa av køsittingen.

Medfødt?

Psykologen David Moxon gjennomførte undersøkelsen på vegne av navigasjonssystemprodusent TomTom. Les mer om undersøkelsen her.

Han advarer om at høye stressnivåer kan gjøre oss til hissige og ustabile sjåfører. Det er dessuten ikke bra å utsette seg for altfor mye stress, for det kan føre til hjerteproblemer.

Han mener at grunnen til at menn blir så stressa, er at de har sterkere sloss-eller-flykt respons enn kvinner. Det betyr at hvis de møter problemer vil de enten gå på for å komme seg ut av situasjonen, eller flykte unna. Når man blir sittende i trafikkork er det fint lite man kan gjøre, og det frustrerer menn i større grad enn kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer