Menn bulker mest på black friday

- Vi oppfordrer sterkt kvinner til å ta rattet på black friday.

MENN BULKER MEST: Ifølge forsikringsbransjen er det menn som bulker mest på black friday. Forsikringsselskapet Tryg anbefaler derfor å la kvinnene ta rattet denne dagen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
MENN BULKER MEST: Ifølge forsikringsbransjen er det menn som bulker mest på black friday. Forsikringsselskapet Tryg anbefaler derfor å la kvinnene ta rattet denne dagen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er flere forsikringsselskaper som er ute og advarer mot bulking på black friday og inn mot jula.

Og med utgangspunkt i tall fra forsikringsselskapet Tryg, bør kanskje menn passe seg litt ekstra på svartefredagen:

- I fjor var 8 av 10 sjåfører som kjørte på en parkert bil på black friday, menn, og 70 prosent av alle bilskadene hadde mannlig sjåfør, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg, til Dinside.

- Vi oppfordrer sterkt kvinner til å ta rattet på black friday, da menn dominerer ulykkestallene den dagen, sier han videre, og legger til:

- Kvinner bak rattet ser ut til å beholde roen og ikke la seg stresse i samme grad som menn. De kjører i tillegg mykere, og ser også ut til å være bedre til å planlegge, slik at de som regel er ute i god tid og slipper å stresse like mye, sier Brandeggen til Dinside.

Sigmund Clementz, informasjonssjef i If, forklarer på sin side dette med at kjønnsfordelingen vil avhenge av hvor mange menn og kvinner det er i trafikken på det tidspunktet.

- Det er overvekt av menn i trafikken på det tidspunktet, og da er det også flere av dem som krasjer, kommenterer Clementz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer