Menn er bedre til å parkere enn kvinner

Sorry ladies, men sånn er det bare ifølge statistikken.

VRIENT: Å parkere på en tett parkeringsplass kan være vanskelig. Foto: Colourbox.com
VRIENT: Å parkere på en tett parkeringsplass kan være vanskelig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten om at kvinner er bedre enn menn til å parkere, spredte seg som en farsott på nettet for kort tid siden, og VG omtalte blant annet en britisk studie som skulle bekrefte dette.

Men var du blant dem som koste deg da, kan det hende du blir skuffet nå.

Nå viser det seg nemlig at det ikke stemmer likevel, i hvert fall i følge Independent.co.uk.

LES OGSÅ: Irriterende parkeringsfeil

Statistikk hentet fra britiske Driving Standards Agency viser at i 2011 var det 57.000 britiske kvinner som ikke klarte å ta lappen fordi de begikk en "alvorlig eller farlig" feil når de skulle rygge inn og parkere. Til sammenligning var det 31.000 menn som gjorde samme feil.

Mennene klarte seg bedre i alle kategorier bortsett fra tre. Kvinner var nemlig bedre til å huske å bruke speilene, signalisere med blinklys, og færre feilet synstesten.

Uansett kjønn slet alle mest med å klare å holde oversikt i store veikryss, eller trafikkmaskiner med mange filer og utkjørseler.

En undersøkelse som så på antall innmeldte ryggeuhell til Gjensidige viste at norske kvinner oftere havner i slike uhell.

Kan vi stole på statistikken?

Den britiske studien som konkluderte med at kvinner var best til å parkere, hadde analysert 2.500 parkeringer på 700 forskjellige parkeringsplasser. Den konkluderte med at kvinnene brukte mer tid på parkeringen, og oftere parkerte midt i det avmerkede feltet.

Dette betyr likevel ikke at kvinner generelt er bedre å parkere enn menn. De som velger å bruke slike parkeringsplasser er nemlig generelt ganske trygge på egne parkeringsferdigheter. Det er jo mange sjåfører (både kvinner og menn) som unngår å måtte lukeparkere eller parkere på trange parkeringsplasser fordi de ikke føler at de kan det.

Til sammenligning tar statistikken fra Driving Standards Agency for seg ALLE bilister som hadde oppkjøring i 2011.

Utvalget er altså mye større, og her er det ikke snakk om at bare de som føler seg trygge på lukeparkering er med.

MEN - statistikken sier ingenting om hvor mange menn og kvinner som kjørte opp i Storbritannia i fjor, så det kommer ikke frem hvordan den prosentvise forskjellen er. Dersom det var mange flere kvinner som kjørte opp enn menn, kan jo det bety at den prosentvise forskjellen på hvor mange av hvert kjønn som gjorde disse alvorlige og seriøse feilene ift. rygging og parkering.

Det må vel likevel nevnes at siden befolkningen er omtrent 50/50, tipper vi at også kjønnsfordelingen på dem som kjørte opp er omtrent 50/50. Slik sett stemmer det nok at flere kvinner enn menn har problemer med dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer